3D Spirituele kunst

Gouden piramide

 

De Gouden Hart 3D kunst onderscheidt zich onder meer door het gebruik van 24 karaats goud. Goud is op aarde, in de materie, de hoogste vertegenwoordiging van GOD. Daarnaast kenmerkt het zich door de grote eenvoud en kan zij in de uitvoering bijna perfect genoemd worden. Verder is De Liefde in de vorm van de Gouden Harten een regelmatig terugkerend element. De kunstwerken hebben een krachtige werking op het hartchakra; door alleen maar te kijken wordt je hart gevuld met liefdesenergie. De onderstaande 3Dimensionale werken zijn in samenwerking met Aart Bol gemaakt, het © copyright is van Nenno de Zoete, Dordrecht.

gouden kubus in gouden kubus

Aart Bol plaatst 6 piramiden die een kubus vormen op het Jezus Kruis.

De kunstwerken vertegenwoordigen en verbeelden naast De Liefde, hoge geestelijke kennis en wijsheid. Het zijn in feite krachtige spirituele werktuigen die de mens inspireren en zuiveren. Werktuigen in de zin dat ze buitengewoon geschikt zijn om op te mediteren. Om te beschrijven wat je meemaakt wanneer je er naar kijkt, dan zijn dit enkele passende woorden: vreugde, overgave, GOD, 1wording en uiteraard Liefde. Wat ervaren wordt is afhankelijk van de spirituele ontwikkeling van het individu en de betekenis van het betreffende object. De gebruikte symbolen vormen een belangrijk onderdeel van het werk van Het Gouden Hart. Dit werk houdt de vergulding van de mens in, de vergulding van het hart. In feite transformatie, het ware alchemistische werk.

De Gouden Hart werken zijn Alpha – Omega werken. De betekenis en de vorm corresponderen met de bouwstenen van het leven. Wat in de werken wordt uitgebeeld, is de essentie van het leven. De invalshoek is de belichting dat alles Liefde is en dat je dat in de kern van het bestaan, in de geometrische grondpatronen, kunt terug zien. Na deze geometrische vormen houden beelden op te bestaan. Wat overblijft zijn de punt en de cirkel en zij zijn de ultieme, perfecte vorm en een toppunt van schoonheid en daarom GOD in vorm.

Beyond Duality

Beyond Duality, de signatuur van Nenno de Zoete.

4 x i = (4 x eye* = 4 x ik) makes a Cross.  i am Life, i am Lovei am All, i am One. De cirkel staat voor GOD net als de punten op de i. * Eye is iconografisch het symbool voor GOD.

 

U P D A T E  juni 2020 : Zes nieuwe krachtwerken. 91 x 91 cm. 24 karaats bladgoud. Het fotograferen van goud op een vlak is bijna onmogelijk. Vandaar de magere kwaliteit van de foto’s.

EYE in God  

 

 

Zwevende gouden bol boven kubus

De gouden bol is het beeld van perfectie en symboliseert GOD. De kubus is het symbool voor het menselijk koninkrijk, de aarde.

gouden bol

Rama met zwevende gouden bol (11 x 11cm)  Kubus (25 x 25 x 25 cm)

 

Zwevende bol

Zwevende gouden bol (11 x 11cm).  Kubus. (25 x 25 x 25 cm)

 

 

Transformatie

14 Piramiden vormen samen een grote piramide in de kubus. De piramide is het symbool van transformatie en heeft een transformatie opwekkende kracht, meerdere piramiden vergroten deze transformatiekracht. Het 24 karaats goud staat symbool voor God. De kubus voor het koninkrijk aarde. Het is mogelijk om op alle 6 zijden van de kubus 14 piramiden, die samen een nieuwe piramide vormen, te plaatsen. Alle zes piramiden aan de top van deze piramiden komen dan met hun punten bij elkaar en vormen zo samen een kubus van 10 x 10 x 10 cm, exact in het midden van de grote gouden kubus (33,3 x 33,3 x 33,3 cm). Dus, een kubus exact in het midden van de kubus. Wanneer je de grote kubus open slaat ontstaat er een Jezuskruis met op alle zijden een stapeling van 14 piramiden. T r a n s f o r m a t i e  is ontworpen en gemaakt door Aart Bol en Nenno de Zoete en voltooid op 10 april 2014.

gouden piramiden

14 gestapelde piramiden (10 x 10 x 5 cm) vormen een nieuwe piramide

 

 

 

 

H e t   p r o c e s :

DSC_6445 DSC_6450 DSC_6465

 

 CAM00105 DSC_6476 DSC_6483

 

 

DSC_6472 DSC_6473 DSC_6475

 

 

20140410_112201 20140410_113100DSC_6610

 

 

 

Gouden piramide

14 gestapelde gouden piramiden vormen 1 gouden piramide in een kubus van 33,3 x 33,3 x 33,3 cm

 

 

 

Eye-dentity & I-dentity of De VeréénZelfiging

De gouden poort. Goud en het ontbreken van een vorm is de meest directe weg, buiten je zelf, tot GOD. Je ziet niets dan, alleen go(u)d, 24 karaats goud. Hart vullend door alleen maar te kijken. Laadstation en zendstation tegelijk, ongelofelijk krachtig en Liefdevol. Het is mijn favoriete werk, mijn ultieme werk en voor mij onovertrefbaar in schoonheid en werking; het omvat en zegt mij alles. HET GROTE NIETS in beeld en in ervaring. Het vertegenwoordigt het Alpha en Omega principe. Het staat ook voor de overgang van mijn 2 dimensionale kunstwerken naar de 3 dimensionale objecten. Maar bovenal ervaar ik de hoogste Liefde als ik er naar kijk. Ik voel me volstromen met Liefde, ben diep dankbaar en blij dat Eye am.

identity

Eye-dentity & I-dentity, 3 dimensionaal (61 x 61 x 0,4 cm)

 

 

De Kracht, Wijsheid en Liefde generator

Een met suède leer beklede houten kubus van 13 x 13 x 13 cm. die eenvoudig opengevouwen kan worden tot een Jezuskruis. In het midden, in het hart van het kruis bevindt zich een gouden piramide van 10 x 10 x 5 cm. Deze kubus genereert wat reeds in haar naam staat: Kracht, Wijsheid en Liefde. Dit gebeurt door de speciale maatvoering en haar Heilige Geometrische vormen en de juiste combinatie ervan: de kubus, het kruis en de piramide. De kubus staat symbool voor het aardse leven en haar wetten; het Jezus kruis staat voor overgave, het opgeven van het Ego cq het eigenbelang; de piramide symboliseert het geestelijke proces op aarde: Het gaan van 2 naar 1, van dualiteit naar non-dualiteit. Naast het gebruik van zuivere materialen met hun specifieke werking, zoals het 24 karaats goud, is de kubus ook met een speciale energie geladen die het permanent uitzendt. Iedereen, nou ja bijna iedereen, kan het voelen zo krachtig is de generator. De generator is met name geschikt om op te mediteren of om gesloten, als kubus of open als Jezuskruis met in het midden de 24 karaats gouden piramide, in een woon- of meditatieruimte te plaatsen.

Wijsheid, Kracht en Liefde kubus

 

Kubus openen

kubus openen 2             Kubus openen 3        Kubus openen 5      

cubus openen 6 

kubus piramide kruis

De Gouden Hart Kracht, Wijsheid en Liefde generator

 

 

Gouden bol in gouden kubus

De gouden bol is het beeld van perfectie en symboliseert GOD. De kubus is het symbool voor het menselijk koninkrijk, de aarde.

Bol

 Gouden bol (9 x 9 cm) in gouden kubus, (23 x 23 cm).

 

 

Gouden kubus in gouden kubus

gouden kubus in gouden kubus

Gouden kubus, (8 x 8 cm) in kubus (25 x 25 cm)

 

 

Gouden kubus, gevormd door 6 piramiden in grote gouden kubus

De kubus is het symbool voor het menselijk koninkrijk, de aarde. Hieronder vind je 5 afbeeldingen, die een spiritueel traject verbeelden. De Grote Kubus verbeeldt de Nieuwe Aarde, een kosmische verblijfplaats waar je als mens naar toe gaat wanneer je op aarde klaar bent met je geestelijke ontwikkeling en Verlichting hebt bereikt. Op de Nieuwe Aarde wordt de staat van Liefde die je op onze aarde hebt bereikt verder ontwikkelt. De gouden kubus in de grote gouden kubus verbeeldt onze aarde. Op onze aarde vormt lijden en Liefde de kern en de motor van de geestelijke transformatie.

De hieronder staande foto’s zijn van het eerste ontwerp, de uitvoering is daarom niet optimaal.

golden cube, closed                golden cube in golden cube   

 

 

kubus               golden cross with golden pyramids

Door het openen van de kleine gouden Kubus die zich in de grote kubus bevindt vormt zich opnieuw een Jezus kruis, met op de 6 zijden van het kruis een gouden piramide. Deze 6 gouden piramiden vullen de gouden kubus volledig in gesloten toestand. Zie de foto’s hieronder voor het ontvouwen van de kleine kubus.

 

 

serie7     serie6     serie4

serie5     DSC_7677    serie 1

 

 

kubus

 

 Gouden Kubus gevormd door 6 piramiden op het Jezus kruis

 

De piramide, het symbool voor transformatie

Het grondvlak van de piramide, het vierkant, geeft de beperking aan, die het leven op aarde kenmerkt. Interessant is hier dat iedere hoek 90 graden is en de vier hoeken samen dus 360 graden zijn, waaruit de overeenkomst met de goddelijke cirkel blijkt. De zijden van de piramide, de vier driehoeken, geven de essentie van de menselijke geestelijke ontwikkeling weer. De twee hoeken op de basis van elke driehoek geven de dualiteit, de polariteit op aarde en in de mens aan. Deze dualiteit dient de mens binnen zichzelf naar non-dualiteit, naar 1, te brengen. Van 2 naar 1, naar de bovenste hoek van de driehoek, naar de punt van de piramide. De vier zijden van de piramide duiden er op dat de mens alle kanten van het leven en alle kanten van zichzelf dient te ervaren en zo volledig te transformeren naar 1. Maar het verwijst ook naar de aardse combinaties: de vier kleuren, de vier windstreken, de vier elementen.

 Jezuskruis

 

 

 {This email is obscured. Your must have javascript enabled to see it}